Visie

Wij hebben een vernieuwende visie op honden, hun gedrag en opvoeding. Onze kijk op honden is gevormd door recente onderzoeken, theorieën en inzichten. De basis van onze werkwijze is gelegd door Sheila Harper waar wij onze opleiding aan de International Dog Behaviour and Training School hebben gevolgd. De lichaamstaal van de hond met o.a. de kalmerende signalen beschreven door de Noorse etholoog Turid Rugaas heeft hier een belangrijke rol in gespeeld.

In de aanpak van Hondsgewijs staat de hond als individu centraal. Elke hond is anders en vraagt om een eigen aanpak. De benadering van Hondsgewijs is diervriendelijk, met kennis van de hondentaal en met oog voor de natuurlijke behoeften. Ons doel is een goede relatie tussen hond en eigenaar. Wij leren eigenaren communiceren met hun hond. Het aanleren en gebruiken van commando's speelt in onze aanpak slechts een beperkte rol. Hondsgewijs biedt persoonlijke begeleidingen aan huis aan en lessen op verschillende locaties in het gebied Arnhem / Nijmegen en Apeldoorn / Deventer.

Ben je geïnteresseerd in onze manier van werken maak dan een afspraak voor een proefles of kom naar onze gratis thema-avond over hondentaal. Op deze avond geven wij informatie over de manier waarop honden onderling en met mensen communiceren. Deelnemers leren hun hond 'lezen' en de hondentaal 'beantwoorden'. De avonden worden ondersteund met beeldmateriaal. Daarnaast geven we meer informatie over speuren en leerzame wandelingen.

  Made by MOS