Thema-avonden

Hondsgewijs verzorgt op uitnodiging lezingen met wisselende thema's. Deze lezingen zijn interessant als je meer inzicht wil krijgen in communiceren met honden en worden ondersteund met video en beeldmateriaal. Hieronder staan een aantal onderwerpen voor lezingen. Neem contact op als je ons wilt uitnodigen voor een lezing.

Hondentaal

In deze lezing geven wij informatie over de manier waarop honden onderling en met mensen communiceren. Deelnemers leren hun hond 'lezen' en de hondentaal 'beantwoorden'. De lezing wordt ondersteund met video- en en beeldmateriaal.

Andere honden! Plezier of paniek?

Hoe weet ik of mijn hond leuk aan het spelen is met een andere hond of juist niet? Hoe ziet leuk spel er uit? Kan ik het laten gebeuren of moet ik ingrijpen? Zorgt deze ontmoeting voor ontspanning of stress? Mijn hond valt uit naar andere honden of mijn hond wil naar alle honden toe, hoe moet ik daar mee omgaan? Tijdens deze lezing gaan we veel filmpjes bekijken en bespreken over interactie tussen honden. .

Een leven lang socialiseren

Socialiseren is het proces waarin een hond leert omgaan met alles wat hij in zijn leven tegen komt. Dit proces start al vanaf de geboorte. Alles wat een hond vanaf dit moment meemaakt vormt samen met de erfelijke aanleg zijn persoonlijkheid. Er is over het algemeen veel aandacht voor het socialiseren van pups maar ook volwassen en zelfs bejaarde honden kunnen nog stappen zetten in hun socialisatie proces.
Onderwerpen die tijdens deze lezing aan bod komen:
Honden socialiseren hun hele leven lang.
Socialiseren van een pup hoe doe je dat?
Hoe kun je zien dat het socialiseren effect heeft of juist onzekerheid veroorzaakt?
Te veel en te weinig socialiseren.
Socialisatie bij volwassen honden.
Socialisatie bij herplaats honden.

Stress

Is stress erg? Hoe herken je stress bij een hond? Wat zijn mogelijke oorzaken? Hoe kun je stress verminderen? Dit zijn allemaal vragen waar wij tijdens deze lezing op in gaan. De lezing wordt ondersteund met video- en beeldmateriaal.

Vuurwerk

Deze lezing gaat over het begeleiden van je hond voor en tijdens de vuurwerkperiode. Onderwerpen die aan bod komen zijn het voorkomen en ontstaan van vuurwerkangst, hoe je met deze angst om kunt gaan en hoe je je hond in deze periode een zo veilig mogelijk gevoel kunt geven?  Made by MOS