Nestbegeleiding

Moeder en pups

Het leven van een stabiele volwassen hond begint met een goede start bij de fokker. Het socialisatie proces begint zelfs al bij de bevruchting van het teefje. Een moederhond die ontspannen is en lekker in haar vel zit geeft dit door aan haar pups.

Wij verzorgen nestbegeleiding op maat. Dit kan al vanaf het moment dat een reu geselecteerd wordt tot en met het meegeven van de pups aan de nieuwe eigenaar. Maar natuurlijk ook vanaf het moment van de worp of alleen voor het maken van een karakterschets van de pups.

Vóór de worp.
Keuze reu, waarop letten tijdens de dekking. Informatie over de omgang met de teef voor begeleiding naar en na de worp. Omgang met het nest de eerste weken.

Socialiseren
Praktijkondersteuning en informatie over socialiseren. Omgang met de pups. Hoe houd je het nest ontspannen. Opbouw van blootstelling aan prikkels gedurende de nestperiode. Hoe laat je pups kennis maken met mensen en de wereld om hen heen. Op welke manier kan de moederhond hier een rol in spelen en kun je als fokker de moederhond steunen in deze periode.

Karakterschets
De pups worden individueel geobserveerd en nabesproken met de fokker. Op basis hiervan wordt een karakterschets gemaakt inclusief aanbevelingen toegespitst op de opvoeding van de specifieke pup. Het maken van een karakterschets is pupvriendelijk, er wordt geen gebruik gemaakt van druk of dwang. 

Matchen pup eigenaar
Met de karakterschets kunnen we advies geven over mogelijk goede combinaties.

Bijeenkomst met de toekomstige pup eigenaren
Presentatie toegespitst op de pups en socialiseren. Overgang van het nest naar het nieuw thuis en de eerste weken in het nieuwe gezin. Mogelijkheid tot het stellen van vragen. Dit kan bij de fokker thuis of op een andere locatie.

Maak voor een offerte op maat een afspraak met Hondsgewijs.


Of neem telefonisch contact met ons op.  Made by MOS